sobota 14. prosince 2013

Salát z pekingského zelí s pomerančem

Jelikož se nám blíží doba svátků, ke kterým neodmyslitelně patří bramborový salát, spousta tropického ovoce atd., chtěla bych se s váma podělit o salát, který zpestří jídelníček a hodí se pro každou příležitost. Tento salát budu určitě dělat před Silvestrem, protože je lehký na žaludek a určitě se z něj nepřejíte.

Předem upozorňuji, že očištění pomeranče tak, aby vám zbyla jen dužina je docela nevděčná práce a budete si za chvíli říkat, proč jste se do toho pouštěli. Sama jsem dost netrpělivá, takže se do toho pouštím velmi nerada, ale vždy, když si vzpomenu, jak moc mi ten salát potom bude chutnat, tak se překonám :). Doufám, že vám bude taky chutnat.


Co budeme potřebovat?

600g pekingského zelí (očištěného, omytého, nakrájeného na nudličky)

1 větší sladký pomeranč (oloupaný, pouze dužina nakrájená na kousíčky)

1 polévková lžíce salátového oleje (olivový olej)

1 kelímek bílého jogurtu (stačí klasický malý)

2 polévkové lžíce citronové šťávy

Sůl a cukr dle chuti







Postup:

V míse smícháme na nudličky nakrájené zelí s na kousky nakrájenou pomerančovou dužinou. Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou, olejem a podle chuti osladíme, popřípadě osolíme. Necháme v chladu uležet, (místo pomeranče můžeme použít zavařené mandarinky).





Doporučení:

Pokud necháte hotový salát uležet přes noc, pustí šťávu a zelí není tak tvrdé.



Žádné komentáře:

Okomentovat