středa 28. května 2014

Filmové tipy: Já, Frankenstein



U nás: Já, Frankenstein
Premiéra: 24. 1. 2014
U nás v kinech od 30. 1. 2014
Více informací na csfd: ZDE





Můj názor:

Příběh je stále dokola omílanou klasikou, tady trochu pozměněnou, přesto mi v něm spousta myšlenek přišla nedotáhnutá do konce a vyskytovala se tam i hluchá místa, která by se dala zaplnit.
Možná mi některé věci unikly nebo nedošly, ale připadalo mi, že se tam spousta věcí odehrává tak nějak samozřejmě, ale přitom nebyly pořádně vysvětleny a ani přímo nevyplynuly z předcházejícího děje. V tomto směru podle mě jednoznačný nedostatek ve filmu.

Doktorka, která měla sehrát jakousi zásadní úlohu hlavně v romantické dějové línii, mi přišla příliš odměřená a tichá. Ačkoliv mám tuto herečku ráda, v tomto filmu mě vůbec nepřesvědčila, ale mám tak trochu podezření, že to nebyla úplně její chyba, a že to trochu zpackali tvůrci filmu.

Naopak se mi velmi líbilo zpracování "nestvůr" jak těch kladných, tak těch záporných. Bylo to zase něco trochu jiného, zajímavého a bylo skvělé sledovat jejich přeměny a boje.
Po té akční stránce, byl film skvěle propracovaný, efekty mě taky docela nadchly. Nejvíce mě asi zaujalo to, jakým způsobem se všichni "vypařovali" jedni v podobě světla, drůzí v podobě ohně.

Ve filmu se v podstatě nestalo nic, co by diváka nějak překvapilo, zvrátilo děj nebo navnadilo třeba i na pokračování. Tak jak film ležel a běžel a také skončil, tak by to mělo zůstat. Tvůrci si nevytvořili prostor pro další díl a myslím, že dobře udělali, protože by neměli na čem stavět. Měli sice dobrý materiál, ale rozhodně z něj nevymáčkli vše, co se dalo.


Doporučení:

Pro mě skvělá oddychovka ve smyslu; skvělá akce, skoro žádná romantika, primitivní zápletka, rychlý začátek, lehce zmatený průběh, rychlý konec v podobě obrovské bitvy dobra proti zlu.
Film bych rozhodně neražadila mezi takové, které bych musela vidět více než dvakrát, ale nemůžu ho hodnotit jako nějaký propadák, protože na této velmi jednoduché úrovni se mi zdál dobrý.
Jednou větou: Stojí za shlédnutí, ale nesmí se od něj očekávat zázraky.




Žádné komentáře:

Okomentovat