čtvrtek 1. května 2014

Mrkvový salát s jablky a banánem

Jednoduchý salát, který zvládnou i začátečníci. Má vynikající chuť a hlavně je zdravý a rychle hotový.




Co budeme potřebovat:

400g najemno nastrouhané mrkve
1 oloupaný a na kolečka nakrájený banán
2 oloupaná, odjádřená a na kostičky nakrájená jablka
100ml smetany ke šlehání
1 citron
cukr podle chuti


Postup:

Nastrouhanou mrkev, nakrájená jablka a banán vhodíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou podle chuti a promícháme. Do smetany nasypeme cukr, rozmícháme a nalijeme do mísy, promícháme. Podává se nejlépe chlazený.


Rady:

Toto množství se hodí pro čtyřčlennou rodinu. Pokud budete salát připravovat pro menší počet lidí, pak přidejte banán těsně před tím, než budete salát servírovat, jinak vám zčerná.

Smetanu nešlehejte až do šlehačky. Prostě stačí rozmíchat v ní cukr a nalít ji na ovoce.

Pokud vidíte, že je mrkev málo vodnatá a neteče z ní šťáva, pak dejte raději menší množství, protože pak nasaje smetanu a zbyde vám jen ovoce trochu namočené ve smetaně. Ale s čerstvou šťavnatou mrkví se vám vytvoří velmi chutná směs, která se mnohem lépe jí.


Tipy:

Salát můžete trochu pozměnit, nemusíte přidávat banán, ale přidejte o jablko či dvě navíc a salát i tak chutná výborně.


Žádné komentáře:

Okomentovat